Waarde(n)vol verblijf

Dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding

Dagbesteding bij Herberg Welgelegen

Vanuit onze droom: “excellente zorg, betaalbaar voor iedereen”, biedt Herberg Welgelegen vijf dagen per week een dagbestedingsprogramma aan.

Hoewel wij speciaal denken aan mensen met lichte dementieklachten sluiten wij niemand uit.

Liever richten we ons op de belangrijkste vraag: Hoe kunnen wij u zich thuis laten voelen bij Welgelegen?


Waarom dagbesteding bij Welgelegen?


Herberg Welgelegen is een kleinschalig lokaal initiatief van betrokken zorg-ondernemers die geloven dat zorg beter kan!
We zien de Herberg daarin graag als ijkpunt, een plek om je thuis te mogen voelen. Ongedwongen en gevoed met de pure ingrediënten van: aandacht, liefde en tijd.
De nadruk ligt daarmee op – het mens zijn – en de zorg voor elkaar. Vanuit deze overtuiging biedt Welgelegen dagbesteding aan vanuit een verlangen naar zorg; voor, door en mét elkaar. De dagbesteding van Welgelegen kent twee facetten.

1.Dagbesteding voor (jong) dementerenden.
2.Dagbesteding voor (jong) volwassenen voor wie een plek op de reguliere arbeidsmarkt geen vanzelfsprekendheid is.
* Deze vorm van dagbesteding vindt plaats binnen de keuken van Welgelegen. Heeft u een gerichte (hulp)vraag, neem dan contact op met Benjamin Juffermans. benjaminjuffermans@herbergwelgelegen.nl

 

Meer informatie over ons ontstaan leest u hier >>


Hoe werken wij?


Wij werken op de volgende manier:

Dagbesteding (jong) dementerenden

Oriëntatie | elkaar leren kennen
Indien gewenst bent u van harte welkom voor een informatief gesprek. Een proef dag meedraaien behoort ook tot de mogelijkheid. Na aanmelding voeren wij een uitgebreid intakegesprek met u en (indien aanwezig) uw mantelzorger. Samen brengen wij uw (zorg)vraag in kaart en stellen we een persoonlijk begeleidingsplan op.

Maatwerk | dat u zich thuis mag voelen
Ons hart gaat uit naar de mens in al zijn eenvoud. Wie bent u, is de vraag die wij helder willen krijgen. Waar liggen úw verlangens, úw kwaliteiten, waar ligt úw hart. Kortom waar heeft u behoefte aan.

Ons uitgangspunt is bovenal dat wij geloven dat ieder mens, in welke fase van zijn leven hij zich ook bevindt, zowel te geven als te ontvangen heeft. We kijken niet naar wat u niet meer kunt, maar vooral naar wat u nog wél kunt.

Hoe wij de dag invulling geven | samen!
Wij beginnen de dag samen. In de huiskamer drinken we koffie, praten we met elkaar en starten we de dag op; ontspannen en zonder enige druk van wat zou moeten. In de loop van de ochtend kunt u, samen met ons, bepalen hoe uw dag er verder uit zal zien. U kunt meedoen met een georganiseerde activiteit of we bepalen wat u, op dat moment, beter past. Wellicht heeft u behoefte aan een fijn gesprek, een moment voor uzelf of maakt u graag een wandeling.

Begeleiding | professionals
Op de dagbesteding maakt u kennis met een gedreven team van professionals, ondersteunt door een evenzo gedreven groep vrijwilligers. Laatstgenoemde  zijn voor ons een onmisbare schakel en de kern van onze organisatie. Zij maken dat onze wens – aandacht en tijd – ook daadwerkelijk gestalte kan worden gegeven.

Indicatie | vergoeding gemeente
Voor het aanbieden van dagbesteding werkt Herberg Welgelegen samen met de gemeente Katwijk en de Bollen 5 (Noordwijk, Noordwijkerhout, Warmond, Sassenheim en Teylingen). Bent u woonachtig in één van deze gemeentes, dan kunt u een indicatie aanvragen voor deze vorm van zorg. Als u hier lastig uitkomt, helpen wij u hier graag verder mee.


Bij ons geldt… niets moet, alles mag! 

 

dagopvang herberg welgelegen


Hulp bij indicatie aanvragen


Vindt u het lastig de weg te vinden naar de gemeente? Heeft u het wellicht al geprobeerd, maar komt u niet uit de wirwar van formulieren?

Onze zorgspecialisten kunnen u verder helpen uw weg te vinden. Neem contact met ons op, of loop gewoon even bij ons binnen, dan denken wij graag met u mee!


Dagbestedingsprogramma


Herberg Welgelegen biedt dagbesteding aan op doordeweekse dagen van maandag tot en met vrijdag. Ons dagbestedingsprogramma gaat ’s morgens om 10.00 uur van start en wordt om 16.00 uur afgerond. De Herberg beschikt zelf over vervoer van- en naar de dagbesteding. In het oriëntatiegesprek dat volgt wordt u verder uitgelegd hoe dit precies in zijn werk gaat en of u hiervoor in aanmerking komt.

Het dagbestedingsprogramma voor onze (jong)volwassenen in de keuken vindt eveneens plaats op doordeweekse dagen van maandag tot en met vrijdag. Er wordt gewerkt volgens een wisselend rooster en werktijden variëren per dag. In een persoonlijk gesprek informeren wij u hier graag verder over.

 


Onze waarden


Ons dagbestedingsprogramma vullen wij graag in volgens onderstaande waarden:

Actief
Lokaal
Delend
Ondernemend

Meer weten?

Het maken van een keuze voor dagbesteding is erg persoonlijk; dat begrijpen wij maar al te goed. We helpen u daarom graag mee in dit proces.
Een rondleiding geeft u bijvoorbeeld direct een beeld van onze rustieke locatie, de mogelijkheden die wij bieden en het gastvrije, vriendelijke en ervaren team waarover wij beschikken. U kunt uiteraard ook een informatiepakket bij ons aanvragen.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? U bent van harte welkom om een afspraak met ons te maken. 

Ellie de Booij | zorgcoördinator

Onze zorgcoördinator Ellie de Booij vertelt u graag meer over dagopvang bij Herberg Welgelegen!

 Neem contact op!

Uw naam

Uw e-mail

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht


Herberg Welgelegen, als u op zoek bent naar: Dagbesteding Katwijk – Dagbesteding Rijnsburg – Dagbesteding Valkenburg – Dagbesteding Noordwijk – Dagbesteding Teylingen – Dagbesteding Noordwijkerhout .