Waarde(n)vol verblijf

Dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding

Dagbesteding bij Herberg Welgelegen

Vanuit onze droom: “excellente zorg, betaalbaar voor iedereen”, biedt Herberg Welgelegen vier dagen per week een dagbestedingsprogramma aan.

Hoewel wij speciaal denken aan mensen met lichte dementieklachten sluiten wij niemand uit.

Liever richten we ons op de belangrijkste vraag: Hoe kunnen wij u zich thuis laten voelen bij Welgelegen?


Waarom dagbesteding bij Welgelegen?


Herberg Welgelegen is een kleinschalig lokaal initiatief van betrokken zorg-ondernemers die geloven dat zorg beter kan!
We zien de Herberg daarin graag als ijkpunt, een plek om je thuis te mogen voelen. Ongedwongen en gevoed met de pure ingrediënten van: Aandacht, Liefde & Tijd.
De nadruk ligt daarmee op – het mens zijn – en de zorg voor elkaar. Vanuit deze overtuiging biedt Welgelegen dagbesteding aan vanuit een verlangen naar zorg; voor, door en mét elkaar. De dagbesteding van Welgelegen kent twee facetten.

1.Dagbesteding voor (jong) dementerenden. (hoofdactiviteit)
2.Dagbesteding voor (jong) volwassenen voor wie een plek op de reguliere arbeidsmarkt geen vanzelfsprekendheid is.
* Deze vorm van dagbesteding vindt plaats binnen de keuken van Welgelegen. Heeft u een gerichte (hulp) vraag, neem dan eens contact op met onze bedrijfsleider.

Meer informatie over ons ontstaan leest u hier >>


Hoe werken wij?


Wij werken op de volgende manier:

Dagbesteding (jong) dementerenden

Oriëntatie | elkaar leren kennen
Indien gewenst bent u van harte welkom voor een informatief gesprek. Een proef dag meedraaien behoort ook tot de mogelijkheid. Na aanmelding voeren wij een uitgebreid intakegesprek met u en (indien aanwezig ) uw mantelzorger. Samen brengen wij uw (zorg)vraag in kaart en stellen we een persoonlijk begeleidingsplan op.

Maatwerk | dat u zich thuis mag voelen
Ons hart gaat uit naar de mens in al zijn eenvoud. Wie bent u, is de vraag die wij helder willen krijgen. Waar liggen úw verlangens, úw kwaliteiten, waar ligt úw hart. Kortom waar heeft u behoefte aan.

Ons uitgangspunt is bovenal dat wij geloven dat ieder mens, in welke fase van zijn leven hij zich ook bevindt, zowel te geven als te ontvangen heeft. We kijken niet naar wat u niet meer kunt, maar vooral naar wat u nog wél kunt,

Hoe wij de dag invulling geven | samen!
Wij beginnen de dag samen. In de huiskamer drinken we koffie, praten we met elkaar en starten we de dag op; ontspannen en zonder enige druk van wat – zou moeten. In de loop van de ochtend kunt u, samen met ons, bepalen hoe uw dag er verder uit zal zien. U kunt meedoen met een georganiseerde activiteit of we bepalen wat u, op dat moment, beter past. Wellicht heeft u behoefte aan een fijn gesprek, een moment voor uzelf of maakt u graag een wandeling.

Begeleiding | professionals
Op de dagbesteding maakt u kennis met een gedreven team van professionals, ondersteunt door een evenzo gedreven groep vrijwilligers. Laatstgenoemde  zijn voor ons een onmisbare schakel en de kern van onze organisatie. Zij maken dat onze wens – aandacht en tijd – ook daadwerkelijk gestalte kan worden gegeven.

Indicatie | vergoeding gemeente
Voor het aanbieden van dagbesteding werkt Herberg Welgelegen samen met de gemeente Katwijk en de Bollen 5 (Noordwijk, Noordwijkerhout, Warmond, Sassenheim en Teylingen). Bent u woonachtig in deze gemeentes, dan kunt u bij de gemeente een indicatie aanvragen voor deze vorm van zorg. Als u hier lastig uitkomt, helpen wij u hier graag verder mee.


Bij ons geldt… niets moet, alles mag! 

 

 

 

 

dagopvang herberg welgelegen


Hulp bij indicatie aanvragen


Vindt u het lastig de weg te vinden naar de gemeente? Heeft u het wellicht al geprobeerd, maar komt u niet uit de wirwar van formulieren?

Onze zorgspecialisten kunnen u verder helpen uw weg te vinden. Neem contact met ons op, of loop gewoon even bij ons binnen, dan denken wij graag met u mee!


Praktische info


Herberg Welgelegen biedt dagbesteding aan op doordeweekse dagen van maandag tot en met donderdag.

Ons dagbestedingsprogramma ziet er als volgt uit:

Dag:

Tijdstip:

Bijzonderheden:

Maandag 10:00 tot 16:30
Dinsdag 10:00 tot 16:30
Dinsdag 14:00 tot 20:00 Onder begeleiding
meehelpen in de keuken
Woensdag 09:00-15:00 Onder begeleiding
meehelpen in de keuken
Woensdag 10:00 tot 16:30
Donderdag 10:00 tot 16:30
Donderdag 14:00 tot 20:00
Onder begeleiding
meehelpen in de keuken
 Vrijdag 10:00 tot 16:30

Onze waarden


Ons dagbestedingsprogramma vullen wij graag in volgens onderstaande waarden:

Actief
Lokaal
Delend
Ondernemend

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en de sfeer? U bent van harte welkom om vrijblijvend bij ons binnen te lopen en een paar dagen mee te maken. Daarnaast helpen onze medewerkers u graag met al uw vragen.

Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat een keuze voor dagbesteding erg persoonlijk is. We zouden u graag in dit proces willen helpen door u een rondleiding te geven op onze locatie en/of een informatiepakket beschikbaar te stellen.

Door het volgen van een rondleiding krijgt u een beter beeld van onze rustieke locatie, de mogelijkheden die wij bieden en het gastvrije, vriendelijke en ervaren team waarover wij beschikken.

Nieuwsgierig geworden?

Onze teamleidster Ellie vertelt u graag meer over dagopvang bij Herberg Welgelegen en maakt graag een afspraak met u voor een rondleiding met toelichtend gesprek.

Neemt u contact met ons op, dan vertellen wij u graag meer in een persoonlijk gesprek!Neem contact op!

Uw naam

Uw e-mail

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht


Herberg Welgelegen, als u op zoek bent naar: Dagbesteding Katwijk – Dagbesteding Rijnsburg – Dagbesteding Valkenburg – Dagbesteding Noordwijk – Dagbesteding Teylingen – Dagbesteding Noordwijkerhout .