Herbezinnen in Welgelegen

Retraiteweekend met Mirjam van der Vegt: 19 – 21 Januari 2018

Waardering 4.69 op 5 gebaseerd op 13 klantbeoordelingen
(13 klantbeoordelingen)

209,00


Van vrijdag 19 t/m zondag 21 januari 2018 organiseert Herberg Welgelegen opnieuw een retraiteweekend. Op de prachtige en rustieke locatie in Valkenburg aan de Rijn, wordt er dit weekend nagedacht, gesproken en geproefd van de stilte!


Dit weekend is op basis van volpension. De prijs voor dit weekend bedraagt: € 209,- p.p.


Boek nu!

Beschrijving


Meer informatie:

Van 19 tot 21 januari 2018 organiseert de Herberg voor de vierde keer een retraiteweekend. Je kunt ervoor kiezen hier alleen naar toe te komen, of samen met een vriend, vriendin, partner of familielid komen. Spreker tijdens dit weekend zal Mirjam van der Vegt zijn. Dit weekend staat in het teken van ‘Balans.’ We hebben een gebalanceerd programma samengesteld, met voldoende ruimte voor ontmoeting en vrije tijd. En natuurlijk ben je ook voor wat betreft het programma, vrij om je eigen keuzes te maken.

Voor aanmelden klik hier!


Naar de Stilte

Even alles stil, daar kunnen we soms zo naar verlangen. Niets aan ons hoofd. Geen drukte. Geen verantwoordelijkheden. In balans komen.

Wat is het dan heerlijk als je een plek hebt om je terug te trekken. Waar de stilte niet wordt geroofd. Waar je de natuur in kunt, ver weg van drukte en lawaai. Die stilte hebben we nodig voor een gezond geestelijk leven.

De Herberg biedt zo’n plek.

Stilte is een weldaad en helpt in balans te komen. Toch? Of merk jij ook dat stil worden en in balans komen niet vanzelf gaat ? Stilte kan tenslotte ook ongemakkelijk zijn en je juist onrustig maken. Zonder ‘bijgeluiden’ kan onvrede de kop opsteken, of weggedrongen verdriet. Kom je zo in balans?

Dan heb je een veilige plek nodig waar je die onrust onder ogen kunt zien. Waar je op zoek kunt gaan naar wat je werkelijk wilt, waar jouw echte waarden in dit leven liggen. Je bewust worden van wat er in je leeft. Dan ervaar je niet alleen uiterlijke stilte, maar ook innerlijke stilte. Dan is stilte en in balans raken  een weldaad.

Mirjam van der Vegt

In ons retraiteweekend in De Herberg heb je daarvoor alle ruimte. Uitgangspunt is het boek Balans, van Mirjam van der Vegt. Op zaterdagmorgen is Mirjam zelf opnieuw onze gast en zal zij ons persoonlijk toespreken en met ons aan de slag gaan. Zij schreef het boek wat creatieve verwerking en meditaties aanreikt, rondom het thema geven, ontvangen en loslaten

In de Stilteruimte, op de zolder van De Herberg, volgen we de gebedentijden zoals in een klooster. In stilte met elkaar, en naar verbinding zoekend met God en de mens. Zo komen we in balans!
Er is een team van warme mensen, dat met je op wil lopen, naar je wil luisteren en met je mee wil denken in jouw zoektocht. In openheid en verbondenheid, zonder oordeel en zonder ongevraagd advies.

Wees welkom, voel je welkom!Mirjam van der Vegt 
(1977), is werkzaam als schrijver, spreker en (stilte)trainer. Mirjam  is getrouwd met Alex van Pelt. Zij en hun twee dochters zijn woonachtig in de wijk Kanaleneiland te Utrecht.


Het programma:

Vrijdag 19 Januari 2018:

19:00 Aankomst, kamers tonen
19:45 Welkom met koffie/thee, uitleg “huisregels” en doel van het weekend
20:00 Kennismaking
21:30 Avondgebed in de Stilteruimte
22:00 Samenzijn met een glaasje wijn
 
Zaterdag 20 Januari 2018:

08:00 Ontbijt
09:00 Ochtendgebed in de Stilteruimte
10:00 Lezing met verwerkingsopdracht door Mirjam van der Vegt: ‘Balans’
11:00 Verwerkingsopdracht
12:30 Middaggebed in de Stilteruimte
13:00 Lunch
14:30 Start Stiltewandeling
17:30 Borrel/Creatieve verwerkingsopdracht
19:00 Uitgebreid Diner
21:00 Avondgebed in Stilteruimte
21:30 Mogelijkheid voor een film
Zondag 21 Januari 2018:

07:30 Dauwtrappen voor de liefhebbers
08:30 Ontbijt
10:00 Stilteviering
11:30 Koffie
12:00 Evaluatie en bemoediging
13:00 Lunch
15:00 Afscheid en vertrek

Meer retraiteweekenden?

Herberg Welgelegen besteedt regelmatig aandacht aan bezinning en reflectie.
Wij beschikken over een stilteruimte, de Kapel, waar gasten zich kunnen terugtrekken. Daarnaast organiseren we regelmatig retraites en bezinningsweekenden.

Geïnteresseerd? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of houdt de website & agenda in de gaten!

13 beoordelingen voor Retraiteweekend met Mirjam van der Vegt: 19 – 21 Januari 2018

 1. Waardering 4 uit 5

  Ellen

  Ik heb genoten van het stilteweekend. Wat een gastvrijheid en lieve vrijwilligers die voor je klaar staan. Je kreeg alle vrijheid met het weekendprogramma. Mooie mensen ontmoet en leren kennen.

 2. Waardering 5 uit 5

  wietze jan

  We hadden een heerlijk retraite weekend. Rust en ruimte, zowel in het programma als op en rondom de Herberg. Een heerlijke plek om tot rust te komen in een geweldige ambiance: fijne kamers, goed eten en drinken. En vooral: hartelijke begeleiding. Mensen met oprechte zorg een aandacht voor de gasten. We hebben ervan genoten!

 3. Waardering 5 uit 5

  F.A. Buijserd

  Verstillingsweekend… Vol verwachting en natuurlijk een beetje gespannen bij aankomst. De spanning was van korte duur, wat een fijne warme welkome sfeer!
  Mijn verwachting van dit weekend werd echt overtroffen. De Herberg is mooi verbouwd, alles is tot in de puntjes af. De maaltijden goed, het ontbreekt aan niets.
  Een fijne plek om me terug te trekken en in rust en stilte vernieuwing en verdieping te zoeken en te vinden. Het programma was mooi en intens om mee te mogen doen. Echt een aanrader om in stilte te zoeken en te vinden, alleen, maar zeker ook samen met de andere gasten en alle zorgzame gedreven vrijwilligers.

 4. Waardering 4 uit 5

  Marry

  Een schitterende renoveerde villa doet dienst als basis voor de groep in het verstillingsweekend in februari 2016. De lokatie is schitterend, de kamers super en de bedden prima,. Een rustige zorgzame atmosfeer heb ik ervaren dank zij de mensen van de herberg en de vrijwilligers..nog steeds veel om over na te denken..

 5. Waardering 4 uit 5

  AJM Gerrits

  Het is een weekend vol verbinding en verbondenheid , ruimte om met eigen kracht en rust in aanraking te komen. Ik zou het andere mensen graag vertellen.
  Eerst is het spannend, omdat je de groep moet leren kennen, maar daarnaast vindt je er rust en Harmonie waardoor je je naar binnen kan keren om naar jou hart te gaan. Ik hoop dat ook u hier uw rust en hart terug in Liefde kan vinden.

 6. Waardering 4 uit 5

  elisabeth (geverifieerde eigenaar)

  Goede en gastvrije ontvangst. Heerlijke, rijke maaltijden en vooral ook fijne bedden! De lezing met Mirjam van der Vegt vond ik boeiend en heeft me geïnspireerd om het thema verder vorm te geven. Ik heb genoten van de warme en gemoedelijke sfeer en de onderlinge gesprekken.

 7. Waardering 5 uit 5

  Anneke Nikkels

  Het retraite weekend waar luxe, zorg, aandacht en een uitstekend programma centraal staan. Leuke groep mensen met aandacht voor elkaar, maar ook ruimte om zelf stil te zijn. Ik heb bijzonder genoten, ben bemoedigd, opgebouwd, het heeft mijn verwachtingen overtroffen!

 8. Waardering 5 uit 5

  hendrik weijer

  alles zag er keurig verzorgd uit.

 9. Waardering 5 uit 5

  Inge

  Een heerlijk weekend. Ontspannen, rust, ruimte voor op jezelf zijn en voor ontmoeting, goede vragen mee gekregen. Mooie ruimtes met uitzicht op de Rijn. Heel luxe bijzondere kamers met uitstekende bedden. En alles begeleid door een vriendelijk en enthousiast team.

 10. Waardering 5 uit 5

  wim

  Bijzonder weekend. Iets om mee te maken!
  Bovendien zijn de faciliteiten (bedden, kamers, locatie, parkeren, lift, inrichting) ook bijzonder goed.

 11. Waardering 5 uit 5

  Erna (geverifieerde eigenaar)

  Een viering, een wandeling, een lezing, gezelligheid, stilte, heerlijke maaltijden…
  Kortom, een geweldig retraite weekend op een mooie, rolstoeltoegankelijke, plek.
  Bedankt

 12. Waardering 5 uit 5

  henny van der zee

  Ik stuit me helemaal aan bij de review van Martin.
  zeker ook dankzij de super leiding door de vrijwilligers.een lach en een traan.

 13. Waardering 5 uit 5

  Martin Noort

  Best een beetje spannend om een weekend met ‘vreemde’ mensen bij elkaar te komen. Passen we wel bij elkaar, hebben we dezelfde verwachtingen, klikt het een beetje…?
  Achteraf kan ik zeggen: ik heb een prachtig weekend beleefd! Echte en eerlijke mensen ontmoet. Genoten van de ‘sobere’ vieringen in de kapel, die juist daardoor zo compleet waren! Een prachtige ochtend met Mirjam van der Vegt beleefd; authentiek, goed onderbouwd en heel praktisch! Daarnaast goed eten en drinken en de humor die zorgde voor noodzakelijke lucht. Een aanrader!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *