Herbezinnen in Welgelegen

Retraiteweekend met Leo Fijen: 02 – 04 November 2018

Waardering 4.69 op 5 gebaseerd op 13 klantbeoordelingen
(13 klantbeoordelingen)

199,00


Van vrijdag 02 t/m zondag 04 November 2018 organiseert Herberg Welgelegen opnieuw een retraiteweekend. Op de prachtige en rustieke locatie in Valkenburg aan de Rijn, wordt er dit weekend nagedacht, gesproken en geproefd van de stilte!


Dit weekend is op basis van volpension. De prijs voor dit weekend bedraagt: € 199,- p.p.


Beschrijving


Meer informatie:

Van Vrijdag 02 tot en met Zondag 04 November 2018 organiseert de Herberg voor de vijfde keer een retraiteweekend.

Dit weekend staat in het teken van ‘de Reis van je hoofd naar je Hart.’ Op zaterdagochtend neemt Leo Fijen je mee op die ontdekkingsreis, en wijst hij je een weg hoe je in de stilte dicht bij jezelf tot rust kunt komen.

We hebben voor het weekend een gebalanceerd programma samengesteld, met voldoende ruimte voor ontmoeting en gelegenheid om je terug te trekken. En natuurlijk ben je vrij om je eigen keuzes daarin te maken.

In de Kapel, op de zolder van De Herberg, volgen we de gebedentijden. In stilte met elkaar, en naar verbinding zoekend met God en de mens.
Er is een team van warme mensen, dat met je op wil lopen, naar je wil luisteren en met je mee wil denken in jouw zoektocht. In openheid en verbondenheid, zonder oordeel en zonder ongevraagd advies.

Voor aanmelden klik hier!


Naar de Stilte

Even alles stil, daar kunnen we soms zo naar verlangen. Niets aan ons hoofd. Geen drukte. Geen verantwoordelijkheden. In balans komen. Die stilte hebben we nodig voor een gezond geestelijk leven.

Stilte is een weldaad die je nodig hebt om je leven in balans te houden, of te brengen. Toch vinden we het vaak lastig om stil te worden. Een pas op de plaats te maken. We zijn zo bezig…
En stilte kan ook ongemakkelijk zijn en je juist onrustig maken. Zonder ‘bijgeluiden’ kan onvrede de kop opsteken, of weggedrongen verdriet. Hoe vind je dan balans?

De Herberg biedt je een rustige en veilige plek, waar je de stilte tegemoet mag treden. Een stilte die je de gelegenheid geeft je bewust te worden van wat er in je leeft. En waarin je kunt nadenken over wat je werkelijk wilt, wat jouw waarden in dit leven zijn. Durf je het aan?

Dan zal je niet alleen uiterlijke, maar ook innerlijke stilte ervaren.

Wees welkom, voel je welkom!

 


Leo Feijen

Leo Fijen (1955), is Nederlands historicus en  sinds 2014 hoofdredacteur journalistiek
en levensbeschouwing van KRO-NCRV en is hij schrijver van meer dan 15 boeken.

In september verschijnt zijn boek Reis van je hoofd naar je hart. Leefregels voor het bestaan van alledag. Leo Fijen schrijft het boek uit een verlangen om trager te leven. Andes en bewuster de tijd door te brengen, en dichter bij de diepste stem van zijn hart te komen.
Hij is daarvoor op zoek naar nieuwe leefregels en vraagt de hulp van Nederlandse abten en abdissen in buitenlandse kloosters.
Hij bezoekt hen op de mooiste plekken van Europa en praat met hen over eenzaamheid, goed en kwaad in een mens, roeping, stilte en God. Iedere abt of abdis geeft hem een boodschap mee.

Hij kijkt zijn ogen uit in een trappistenabdij op een paradijselijk eiland voor de kust van Wales. Hij komt op adem in een oecumenisch vrouwenklooster aan de voet van de Zwitserse Jura. Hij voelt weer de ruimte van zijn hart in het bedevaartsoord Mariawald in de Duitse Eifel. Hij krijgt de vreugde en de blijheid terug onder de blote sterrenhemel van de Franse Provence en zoekt de stilte en eenzaamheid in het strengste klooster ter wereld: La Grande Chartreuse van de kartuizers in de bergen rond Grenoble.

Laat je door hem inspireren!


Het programma:

Vrijdag 02 November 2018:

19:00 Aankomst, kamers tonen
19:45 Welkom met koffie/thee, uitleg “huisregels” en doel van het weekend
20:00 Kennismaking met het huis en de kapel
21:30 Avondgebed in de Stilteruimte
22:00 Ontspanning met een glaasje wijn
 
Zaterdag 03 November 2018:

08:00 Ontbijt
09:00 Ochtendgebed in de Stilteruimte
10:00 Lezing met verwerkingsopdracht door Leo Fijen
11:00 Verwerkingsopdracht
12:30 Middaggebed in de Stilteruimte
13:00 Lunch
14:30 Start Stiltewandeling/Creatieve verwerkingsopdracht
17:30 Borrel
19:00 Uitgebreid Diner
21:00 Avondgebed in Stilteruimte
21:30 Mogelijkheid voor een film
Zondag 04 November 2018:

07:30 Dauwtrappen voor de liefhebbers
08:30 Ontbijt in Stilte
10:00 Stilteviering
11:30 Koffie
12:00 Evaluatie en bemoediging
13:00 Lunch
15:00 Afscheid en vertrek

Meer retraiteweekenden?

Herberg Welgelegen besteedt regelmatig aandacht aan bezinning en reflectie.
Wij beschikken over een stilteruimte, de Kapel, waar gasten zich kunnen terugtrekken en organiseren we regelmatig retraites en bezinningsweekenden.

Geïnteresseerd? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of houdt de website & agenda in de gaten!

13 beoordelingen voor Retraiteweekend met Leo Fijen: 02 – 04 November 2018

 1. Waardering 4 uit 5

  Ellen

  Ik heb genoten van het stilteweekend. Wat een gastvrijheid en lieve vrijwilligers die voor je klaar staan. Je kreeg alle vrijheid met het weekendprogramma. Mooie mensen ontmoet en leren kennen.

 2. Waardering 5 uit 5

  wietze jan

  We hadden een heerlijk retraite weekend. Rust en ruimte, zowel in het programma als op en rondom de Herberg. Een heerlijke plek om tot rust te komen in een geweldige ambiance: fijne kamers, goed eten en drinken. En vooral: hartelijke begeleiding. Mensen met oprechte zorg een aandacht voor de gasten. We hebben ervan genoten!

 3. Waardering 5 uit 5

  F.A. Buijserd

  Verstillingsweekend… Vol verwachting en natuurlijk een beetje gespannen bij aankomst. De spanning was van korte duur, wat een fijne warme welkome sfeer!
  Mijn verwachting van dit weekend werd echt overtroffen. De Herberg is mooi verbouwd, alles is tot in de puntjes af. De maaltijden goed, het ontbreekt aan niets.
  Een fijne plek om me terug te trekken en in rust en stilte vernieuwing en verdieping te zoeken en te vinden. Het programma was mooi en intens om mee te mogen doen. Echt een aanrader om in stilte te zoeken en te vinden, alleen, maar zeker ook samen met de andere gasten en alle zorgzame gedreven vrijwilligers.

 4. Waardering 4 uit 5

  Marry

  Een schitterende renoveerde villa doet dienst als basis voor de groep in het verstillingsweekend in februari 2016. De lokatie is schitterend, de kamers super en de bedden prima,. Een rustige zorgzame atmosfeer heb ik ervaren dank zij de mensen van de herberg en de vrijwilligers..nog steeds veel om over na te denken..

 5. Waardering 4 uit 5

  AJM Gerrits

  Het is een weekend vol verbinding en verbondenheid , ruimte om met eigen kracht en rust in aanraking te komen. Ik zou het andere mensen graag vertellen.
  Eerst is het spannend, omdat je de groep moet leren kennen, maar daarnaast vindt je er rust en Harmonie waardoor je je naar binnen kan keren om naar jou hart te gaan. Ik hoop dat ook u hier uw rust en hart terug in Liefde kan vinden.

 6. Waardering 4 uit 5

  elisabeth (geverifieerde eigenaar)

  Goede en gastvrije ontvangst. Heerlijke, rijke maaltijden en vooral ook fijne bedden! De lezing met Mirjam van der Vegt vond ik boeiend en heeft me geïnspireerd om het thema verder vorm te geven. Ik heb genoten van de warme en gemoedelijke sfeer en de onderlinge gesprekken.

 7. Waardering 5 uit 5

  Anneke Nikkels

  Het retraite weekend waar luxe, zorg, aandacht en een uitstekend programma centraal staan. Leuke groep mensen met aandacht voor elkaar, maar ook ruimte om zelf stil te zijn. Ik heb bijzonder genoten, ben bemoedigd, opgebouwd, het heeft mijn verwachtingen overtroffen!

 8. Waardering 5 uit 5

  hendrik weijer

  alles zag er keurig verzorgd uit.

 9. Waardering 5 uit 5

  Inge

  Een heerlijk weekend. Ontspannen, rust, ruimte voor op jezelf zijn en voor ontmoeting, goede vragen mee gekregen. Mooie ruimtes met uitzicht op de Rijn. Heel luxe bijzondere kamers met uitstekende bedden. En alles begeleid door een vriendelijk en enthousiast team.

 10. Waardering 5 uit 5

  wim

  Bijzonder weekend. Iets om mee te maken!
  Bovendien zijn de faciliteiten (bedden, kamers, locatie, parkeren, lift, inrichting) ook bijzonder goed.

 11. Waardering 5 uit 5

  Erna (geverifieerde eigenaar)

  Een viering, een wandeling, een lezing, gezelligheid, stilte, heerlijke maaltijden…
  Kortom, een geweldig retraite weekend op een mooie, rolstoeltoegankelijke, plek.
  Bedankt

 12. Waardering 5 uit 5

  henny van der zee

  Ik stuit me helemaal aan bij de review van Martin.
  zeker ook dankzij de super leiding door de vrijwilligers.een lach en een traan.

 13. Waardering 5 uit 5

  Martin Noort

  Best een beetje spannend om een weekend met ‘vreemde’ mensen bij elkaar te komen. Passen we wel bij elkaar, hebben we dezelfde verwachtingen, klikt het een beetje…?
  Achteraf kan ik zeggen: ik heb een prachtig weekend beleefd! Echte en eerlijke mensen ontmoet. Genoten van de ‘sobere’ vieringen in de kapel, die juist daardoor zo compleet waren! Een prachtige ochtend met Mirjam van der Vegt beleefd; authentiek, goed onderbouwd en heel praktisch! Daarnaast goed eten en drinken en de humor die zorgde voor noodzakelijke lucht. Een aanrader!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.