skip to Main Content
  • nl
  • de
  • en

Serie Stamgasten

De komende weken ga ik in gesprek met de bezoekers van de dagbesteding.
We starten de serie – genaamd Stamgasten – met Arie van Dijk.

Enthousiast en klaar om aan zijn dienst te beginnen, stapt Arie stevig de Herberg binnen.
Zoals altijd komt hij met de fiets, maar dat vindt hij helemaal niet ver hoor!
Hij is 20 jaar jong, afkomstig uit Katwijk aan Zee en drie dagen in de week te vinden op de dagbesteding van Herberg Welgelegen.
En gelukkig; hij heeft wel even tijd voor een praatje.
De chef van vandaag, IJsbrand, geeft akkoord. ‘Maar niet te lang, want er moeten pannenkoeken gebakken vandaag, véél pannenkoeken.’

Naar school gaat Arie niet meer. Met zijn diploma’s op zak heeft hij nu zijn plek gevonden op de Herberg.
‘Dankzij mijn ouders, zij hebben de Herberg voor mij gevonden.’
En zo is Arie, al vanaf de opening in maart, van de partij. Eerst bij de klusgroep en nu ook in de keuken. Hij houdt van klussen. Vooral van houtbewerking.
‘Als ik mocht kiezen maakte ik een speedboot, daar ben ik super goed in.’
Nu wordt er nog druk getimmerd en geverfd aan de tuintafel voor de moestuin. In de keuken is het maken van toetjes favoriet.
‘Wat ik hier leer op de Herberg maak ik thuis altijd na.’ Nou, geluksvogels zijn ze bij jou thuis Arie!


Wat ik hier leer op de Herberg maak ik thuis altijd na!

– Arie van Dijk –


Multitalent

Leeftijdsgenoten zijn welkom, maar eigenlijk kan hij met iedereen goed overweg.
‘Ik werk nu ook in de keuken, op dinsdag en donderdag.
Soms met Benjamin, soms met IJsbrand. Het is altijd druk!’
(Op deze dagen zijn er de zogenaamde Herbergavonden waar een ieder welkom is om, tegen een klein budget, met elkaar te genieten van een maaltijd.)

We verhuizen naar de bar waar hij mij de lijst met reserveringen voor die avond laat zien.
’Kijk wie er ook mee-eet vanavond; Martin (projectleider Welgelegen) mét zijn kinderen!’
Nou dat wordt extra hard je best doen Arie, zeg ik met een knipoog. Maar Arie is van alle markten thuis.
‘Ik help met alle voorbereidingen, bedienen én, hij wijst me op de kassa, kassa-draaien kan ik nu ook.’

Een multitalent die Arie en wat een aanwinst voor de Herberg!

Volgende week  een nieuwe  – Stamgasten –  Dan gaan we in gesprek met: Meneer Hoek

Christine van der Meij

Back To Top