Skip to content

Burgemeesterswoning

Herberg Welgelegen, het voormalige gemeentehuis van Valkenburg, kent een rijke historie. Het pand is in 1895 gebouwd als woning voor de directeur van één van de pannenfabrieken die te vinden waren langs de Oude Rijn. Tot in de jaren 20 van de 20ste eeuw fungeerde Welgelegen als burgemeesterswoning. Daarna hebben verschillende families het huis bewoond.

Restauratie

In 1967 werd het huis gerestaureerd door een wijnhandelaar (G.A.M. de Bruijn) die het in 1976 verkocht aan de gemeente, die het vervolgens uitgebreid aanpaste aan de functie van gemeentehuis. De oorspronkelijke ingang, aan de zuidzijde, werd dichtgezet en aan de oostzijde werd een nieuwe ingang gecreëerd. De oorspronkelijke serre aan de Rijnzijde werd in 1979 vervangen door een uitbouw die in 2003 is uitgebreid tot zijn huidige grootte, waarbij bovendien de hoofdingang werd uitgebouwd.

Op 1 maart 2015 opende Herberg Welgelegen na een grondige renovatie zijn deuren. Een dagbestedingslocatie met kleinschalige zorg. Door de gemeentelijke bijdragen voor dagbesteding én inkomsten uit commerciële activiteiten kan deze zorg bekostigd worden.

“Goede zorg is niet afhankelijk van geld, maar van de manier waarop je het regelt.”
Cees van der Meij, eigenaar Herberg Welgelegen

Back To Top