skip to Main Content
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels

Vrouw, man, jong en ouder. Ze zijn al net zo veelkleurig als onze gasten van de dagbesteding; onze vrijwilligers.

Al zijn ze natuurlijk geenszins ons bezit. Alhoewel, een kostbaar bezit, dat zeker wel! Zonder de inzet van onze vrijwilligers heeft de dagbesteding simpelweg geen bestaansrecht. En ja, dat vertellen we niet voor de eerste keer. We benoemen en roemen ze vaak. Hier in tekst, beeld en geluid, maar ook op de werkvloer zelf. Iedere dag nog laten we ons oprecht raken door hun enthousiasme en betrokkenheid. De vrijwilliger op de bus, op de groep of actief tijdens onze mantelzorg-weekenden. Zij verdienen een woord als deze, een pluim, een schouderklop en een uitgesproken dank je wel. En hoe kunnen wij dit (nog) beter uitdragen dan door zo af en toe eens samen te komen.

Vrijwilligers en groepsleiding dagbesteding. Samen aan een kop koffie, een glas wijn. Samen terugblikken op het voorbije jaar. Samen de balans opmaken; wat gaat goed en waar liggen vragen voor elkaar. Zorgcoördinator Ellie de Booij omlijst deze avond met een informatief gedeelte over de verschillende vormen van dementie en hoe hier mee om te gaan.

 


“ Elke dag werken we met zo’n twee tot vier vrijwilligers op de groep. Dat lijkt soms veel, maar dat is het zeker niet.   Jullie vrijwilligers zijn nooit te veel. Jullie geven juist dat wat onze gasten zó nodig hebben; persoonlijke aandacht, een moment samen.”

                                                                                                               Ellie de Booij – zorgcoördinator


 

Met zo’n 25 vrijwilligers die acte de présence geven kijken we terug op een heerlijke en kostbare avond. Verwarmd voelden wij ons, ondanks de gure kou buiten. Ook zonder haardvuur kun je blijkbaar vlammen, vlammen van trots.

Team dagbesteding Herberg Welgelegen.

Onze dagbesteding wordt bezocht door ouderen met o.a. (beginnende) klachten van dementie. Onze vrijwilligers ondersteunen daarin onze zorg-professionals. Samen zetten zij zich iedere dag weer in om onze gasten een tweede thuis te bieden. Een huis met ruimte voor een lach en traan. Voor vermaak en een goed gesprek. Voor even op jezelf of juist samen met de ander.

*Zelf vrijwilliger worden? Informeer naar de mogelijkheden bij zorgcoördinator Ellie de Booij.

Back To Top