skip to Main Content
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels

De keuken; de spil van de Herberg. Het centrum. De ‘voeding’ van het huis als het ware.
En waar je voedt, vindt groei plaats. Letterlijk én figuurlijk.
Zo werd de keuken meer en meer uitgedaagd (soms zelfs wat overvraagd).
En groeide de staf in zijn aantal enthousiast mee (de Herberg biedt een (leer)werkplek aan jongeren binnen de dagbesteding).

De tijd was rijp voor aanpassing.

Adieu!

“Voor ons geen groot project”, aldus Han van Hoogdalem (op de foto in wit overhemd). Verkoopadviseur van Qbtec |Qook! uit Woerden die de keuken heeft geleverd. Qbtec werkt veelal voor commerciële partijen. De Herberg is een mooie nieuwe referentie. De gedachtegang en de inslag van waaruit gewerkt wordt kan hij op persoonlijk vlak ook nog eens extra waarderen. Over de samenwerking met de Herberg is hij positief. “De lat lag hoog, maar terecht. Het was dan wel geen groot project, hij was wel arbeidsintensief. Maar de klant moet geholpen worden, dat is het allerbelangrijkste.”

Zo was de ruimte om mee te werken beperkt. “Moet je roeien met de riemen die je hebt. Eén deel van de keuken moest zelfs letterlijk in tweeën aangeleverd worden, anders paste het niet door de deur. Iets om in het ontwerp dus al rekening mee te houden.”

Toch is het gelukt. En hoe. In samenspraak met -en vanuit de wensen van o.a. chef-kok Benjamin staat er nu een keuken die een zee aan extra werk en opbergruimte biedt. Mét een snelle professionele vaatwasser die ook nog eens ergonomisch is in gebruik. Daarbij is één van de kookeilanden nu voorzien van een ‘toverplaat’. Ofwel, de – Adieu –. “Je kunt er op bakken, grillen, wokken, stoven, eigenlijk alles. Koks worden daar heel blij van. Het is een bakplaat van geslepen gietstaal uit Zwitserland.”

Nou, over staal gesproken.

Wij kijken vooral naar een mooi staaltje werk waar heel veel mensen hun schouders onder hebben gezet. Van loodgieter tot elektricien, van medewerkers tot vrijwilligers. Het nieuwe werken kan nu beginnen! Of sterker nog, is al begonnen. Vrijwilliger Teun (zie foto) heeft er de eerste warme maaltijd voor onze gasten van de dagbesteding al mogen bereiden.

Dat al dit moois iedereen weer mag voeden in zijn groei én werkplezier.

Met natuurlijk onze dank aan een ieder voor zijn en haar inzet.

 

 

 

Back To Top